EU lisää CO2:ta vähentäessään sitä


EiEu2

Valitan valittamistani, mutta nyt sitä tulee EU:sta ja Suomesta sen epäonnisena osana. Siteeksi on vähän ilmastoasiaakin.

Ei EU ole minusta täysin toimimaton organisaatio, mutta yhä enemmän alkaa tuntua siltä, ettei Suomi ole EU-yhteensopiva maa. Tämä näkyy mielestäni siinäkin, että muissa EU-maissa on sentään ollut viime vuosina taloudellista kasvukautta, kun Suomi ja Kreikka ovat eläneet lamakautta.

EU:sta ei tule kovin helpolla USA:n tapaista liittovaltiota. Eikähän sitä tullut helpolla USA:stakaan. Kantaväestön kansanmurhia siihen vaadittiin lukuisasti.

Monet asiat kylläkin epäonnistuvat kohtuullisen toimivassakin EU:ssa. Esimerkiksi EU:n pyrkiessä vähentämään kasvien elintärkeää CO2-ravinnetta ilmakehästä, se on itse asiassa lisännyt sitä koko ajan. Tästä epäonnistumisesta kasvikunta kiittää EU:ta, mutta minä en. Kasvien ei ole tarvinnut maksaa lisäveroja, mutta minun ja kaikkien Suomen veronmaksajien on pitänyt kustantaa tätäkin epäonnistumista. Parempaan tilanteeseen olisi päästy, jos ei olisi pantu tikkua ristiin ilmastoperusteisesti. Ainakin USA on mennyt eteenpäin paremmin ilman sitoutumista Kioton protokollaan yms.

Nyt näkyy WUWT-sivustokin löytäneen EU:n epäonnistumisen ilmastonvakioinnissa (Linkki).  Pohjana artikkelille on Eurostatin tuore ennakkoraportti pienestä CO2-päästölisäyksestä (LinkkiPDF). Päästöjä on EU-maista näyttäisi eniten vähentäneen Malta. Kyse on pienestä maasta, mutta enpä saanut selville (LinkkiPDF), mitä siellä on tapahtunut. Aiempi päästötaso on kuitenkin ollut reippaanlainen Maltalla. Suomi ja Kreikka ovat molemmat päästövähentäjiä ennakkoraportissa. Kyse lienee lopunkin savupiipputeollisuuden alasajosta näissä maissa? Suomessa tosin voi leudot talvetkin näkyä päästöjen vähenemisenä.

EU on ollut massamaahanmuuton kohteena etupäässä pienen hiilijalanjäljen maista. Tältä osin en ole nähnyt ilmastoselvityksiä tai vaikutusarvioita, mutta aivan ilmeisestikin maahanmuutto lisää maakohtaisia päästöjä vastaanottajamaassa, todennäköisesti tässä tapauksessa myös globaaleja päästöjä. Kulutuksesta laskettunahan EU on ollut vihermuutoksensa ajan globaalien CO2-päästöjen lisääjä. Tuotantopäästöjä ovat vain isolta osaltaan siirretty Kiinaan tai muualle vapaan saastutuksen vyöhykkeelle.

Suomen eroaminen EU:sta tuskin aiheuttaisi globaalia ilmastokatastrofia. Eroamiseen kannattaa juuri nyt valmistautua, sillä Brexit saattaa liipaista jotain vielä isompaa liikkeelle. Pahempi meille, jos emme ole valmistautuneet.

 

Mainokset

4 responses to “EU lisää CO2:ta vähentäessään sitä

 1. Maltan osalta WUWT-artikkelin kommenteissa joku esitti, että kyse olisi Sisiliasta vedetystä merikaapelista, joka antaa sähköä ilman, että näkyisi päästöinä Maltan tontilla. Aiemmin sama sähkömäärä oli tuotettu paikallisesti ja fossiilipolttoaineilla. Kuulostaa uskottavalta, joskaan en malta tarkistaa.
  Ehkä selvennökseksi vielä viimeisestä kappaleestani: ”valmistautua” = varautua.

  Tykkää

 2. Ehkäpä Kiinalaiset ehtivät ensin rakentaessaan tuhansia hiilivoimaloita
  ja siirtämällä sähkön Kiinan öisin Eurooppaan tuleekin vuorokausivaihtelut tasattua, ja saamme ilmaista ja päästötöntä Kiinalaista hiilisähköä ajaessamme oman sähköntuotantomme alas tarpeettomana.

  http://www.geni.org/globalenergy/library/technical-articles/transmission/sinocast/china-can-transmit-ultra-high-voltage-electricity-to-europe/index.shtml

  Ilkka

  Tykkää

  • Kiitos kommentistasi!
   Sittenhän se menee vähän kuin tuossa ylempänä kerroin Maltalla mahdollisesti päästövähennysten tapahtuneen.

   Tykkää

 3. Suomen eroaminen EU:sta tuskin aiheuttaisi globaalia ilmastokatastrofia. Eroamiseen kannattaa juuri nyt valmistautua, sillä Brexit saattaa liipaista jotain vielä isompaa liikkeelle.

  Suomen ei missään nimessä pidä erota EU:sta ennen Natoon liittymistä. Suomi on vaarassa suomettua uudelleen. Luulin että Putin-trollaaminen tapahtuu Leningradista käsin (siis sekä Suomen ulkopuolelta että rankasti eri aikavyöhykkeeltä), mutta itse asiassa Putin-trolleja, henkilöitä jotka hajottavat EU:ta ja Suomea sisältäpäin joko tarkoituksella tai hyödyllisinä idiootteina, on ihan joka puolella. Heitä yhdistää halu ”reaalipolitiikkaan” Venäjän naapurina ja kyvyttömyys nähdä minkälaiseen lopputulokseen venäläinen imperialismi naapurimaan ajaa. Kuva ei ole kaunis. Venäjä on ulkopoliittisesti lähempänä Neuvostoliittoa kuin koskaan 1950-luvun. Sillä on sotia naapureiden kanssa (Ukraina, Georgia, Tadjikistan, Moldova) Lisäksi Putin on pitänyt yllä jäätyneitä konflikteja siellä sun täällä.

  Meidän on syytä pysyä hereillä. En tiedä miksi venäläiset ovat hulluja, teoriani on, että tuhannen vuoden ja yhä jatkuva harvainvalta on mädättänyt venäläisten kyvyn arvostaa itseään terveellä tavalla. Vertaa vaikka ruotsalaisiin, jotka on täydellisen tyytyväisiä onnelliseen valtioonsa, eivätkä koe enää minkäänlaista tarvetta hyökätä Puolaan kansallistunteensa pelastamiseksi.

  En pidä EU:ta onnistuneena, siellä on omat kommunistit/vihreät/Eurostoliiton rakentajat, mutta maantieteelle emme voi mitään joten yhdentyminen länteen on meille välttämätöntä jollemme halua yhdentyä itään. Oma, hyvinrahoitettu armeija on myöskin tärkeä. Mietipä milloin SDP (Halonen / Tuomioja!) tai vihreät / kommunistit ovat halunneet lisätä puolustusbudjettia? Kyllä tässä pitää tukeutua konservatiiveihin, joskin niitä ei Suomesta tahdo löytyä edes kiven alta. Poliisipuolue Perussuomalaiset on lähimpänä, mutta senkin äänestäjistä iso osa on itse asiassa vasemmisto-oikeisto -akselilla sosiaalisissa kysymyksissä lähempänä vasemmistoa.

  Tai oli ainakin siihen asti, kun SDP jäi oppositioon. Nythän se on taas saanut ison osan äänestäjistään takaisin.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.