Blogiesittely: HotWhopper


SieppaaHotWh

Ätäkkä läski vai kuuma emävalehtelija (Linkki)? Blogin nimi HotWhopper on vaikea suomennettava. Olin jo laittamaisillani otsikkoonkin ”Voi, voi ja lämmin leipä”, kunnes tarkistin, että blogiesittelyissä olen käyttänyt aiemmin blogin omaa nimeä. HotWhopper-blogin pitäjä näyttäisi viittaavan kaltaisiini emävalehtelijoihin bloginsa nimellä. Nimenomaan miehiin, se käy ilmi blogista löytyvistä tiedoista.

Blogisti, joka on käyttänyt nettimaailmassa nimimerkkejä MobyT ja Jou, kertoo itse olevansa kuusikymppinen nainen (Linkki), jolla on maataloustieteen kunniamaisterin ja liikkeenjohdon maisterin tittelit. Koska kunnioitan anonyymiteettiä netissä, en kerro hänen oikeaa nimeään, mutta minulla ei ole mitään syytä epäillä, etteivätkö hänen itsestään kertomat tiedot pitäisi kutiaan hyväksyttävällä tarkkuudella.

Olipa HotWhopper-blogin alkuperäisidea kuinka jalo tahansa, se vaikuttaa tällä hetkellä olevan pääosin WUWT-blogin loinen. Noin puolet artikkeleista ovat WUWT-blogin kirjoittajien arvostelua, toisen puolen ollessa Judith Curryn arvostelua ja joitakin aivan asiapohjaisia ilmastoblogeja.  Viholliskuvallinen ja henkilöön käyvä kirjoittelu ei oikein sovi minun makuuni, joskin sitä esiintyy aiheesta kuin aiheesta ja kaikkiin suuntiin nettimaailmassa.

Että Joun feminismi on tekopyhää, se käynee ilmi siitä, ettei hän ole edes maininnut IPCC:n pitkäaikaisen johtajan saamaa seksuaalisen häirinnän syytettä ja hänen erottamistaan erilaisista johtotehtävistä tuon käyttäytymisensä vuoksi. En ainakaan löytänyt tuollaisia kirjoituksia blogin tarjoamalla hakupalvelulla.

Nostan yhden noin kuukauden vanhan artikkelin esimerkiksi blogista (Linkki). Kyse on Anthony Wattsin ennusteesta, että La Niña alkaa myöhemmin tänä vuonna 2016.  Artikkelin Watts/WUWT-kritiikki ei ole mielestäni täysin aiheeton sikäli, että iso osa WUWT:n artikkeleiden tekstimassasta on vain uudelleenjulkaisua mm. lehdistötiedotteista. Vaan itse pääasiasta, eli oliko Wattsin varhainen ennuste oikea, siitä emme vielä voi sanoa täyttä varmuutta, mutta siihen suuntaan on monet ilmastotieteen organisaatiotkin nyt ennustamassa.

Mielenkiintoisen lisävärinsä antanee kirjoittamani kommentti tuohon artikkeliin, jossa vain totean, että La Niña vaikuttaa nyt todennäköisemmältä kuin kuukausi sitten. Vastakommentoijani (D.C.Petterson) sitten tuleekin siihen päätelmään, että La Niñan esiintyminen on merkityksetöntä. Samalla koko Joun artikkeli menettäisi merkityksensä?

Oikeanpuoleisen palstan linkkilistassani on joitakin kanssani eri mieltä olevien tahojenkin sivusto-osoitteita. HotWhopperia emme näe siellä. Emme, vaikka blogin ilmastosisällössä ei pahoja virheitä olisikaan.

 

Advertisement

4 responses to “Blogiesittely: HotWhopper

 1. Olisko bloginpitäjä kuitenkaan nimennyt bloginsa emävalheeksi.

  Se voi slangissa tarkoittaa vaikka Big Macia.

  Piti akaa ihimettelemään, jospa se onkin kuuma peruna tai ätäkkä juoru?

  ”Slang
  1. Something exceptionally big or remarkable.
  2. A gross untruth.”

  ”1. anything uncommonly large of its kind
  2. a big lie”

  ”2 : an extravagant or monstrous lie”

  Ilkka

  Tykkää

  • Juu, noita vaihtoehtoisia merkityksiä selailinkin ja totesin niitä olevan useita varsin erilaisia. Nimen taustalla on Joun kertomana mukaan myös hänen bannaamisensa HotCopper-sijoittajafoorumilta.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.