Ilmastonmuutos viihtyisämpään suuntaan USA:ssa


Kuva 1. Ennuste toukokuun lämpötilapoikkeamien todennäköisyyksistä USA:ssa. Lähde: NOAA.

Monikin maallikko on kuvitellut, että ilmastonmuutos pahentaisi ihmisten viihtyvyyttä. Mitä tiede sanoo tästä? Vastaus on, että 80% yhdysvaltalaisista kokee ilmaston muuttuneen miellyttävämpään suuntaan. Vain tutkijoiden tulevaisuuden mallit antavat pelottelunäkymiä.

USA ei ole koko maailma, mutta miltei puolet, kun ajatellaan mikä vaikutus maalla on talouteen ja mielipiteiden muokkaamiseen. Maassa on tulossa kova taisto presidentin virasta. Vastakkain näyttäisivät lopulta asettuvan republikaani Trump ja demokraatti Clinton. Jälkimmäinen todennäköisesti jatkaisi Obaman ilmastopolitiikkaa, mutta Trump on ainakin joskus pitänyt miellyttävämmän ilmaston puolia, tai ei ainakaan ole ollut innokas satsaamaan rahaa siihen, että ilmastosta tulisi epämiellyttävämpi. Näin globaaliin ilmastopolitiikkaan voi tulla Trumpin mukana isohko muutos. USA ajaa entisti enemmän omaa etuaan, Venäjä ajaa joka tapauksessa omaa etuaan, Kiina ajaa omaa etuaan, kehittyvät maat rahastavat itsekkäästi ilmastoaneita ja EU näyttää esimerkkiä ajamalla itseään entistä enemmän suohon. Suomihan onkin jo suossa. Ei edes ulkomaankauppaministeriä enää tarvita (kiitokset Pelkosen Ollille tästä havainnosta).

Nyt olisi vähän noloa olla ilmastopelottelijana USA:ssa. Joutuu helposti naureskelun kohteeksi.

Linkkejä

http://www.nature.com/nature/journal/v532/n7599/full/nature17441.html (Linkki) Eganin ja Mullinin tutkimus viihtyisyyden lisääntymisestä ilmastonmuutoksessa.

https://www.climate.gov/maps-data/data-snapshots/tempoutlook-monthly-cpc-2016-04-21?theme=Outlooks (Linkki) Kuvan 1 lähdesivu.

http://www.theguardian.com/environment/2016/apr/20/climate-change-weather-changes-us-study (Linkki) The Guardian kirjoittaa, että lämmennyt Florida vetää muuttajia puoleensa. Lätkämaila-Mannia on haastateltu. Tutkija Egan valittelee, ettei ihmisiä saa peloteltua.

https://wattsupwiththat.com/2016/04/20/guardian-warmer-more-agreeable-us-weather-undermining-climate-action/ (Linkki) WUWT:in vieraskynä Eric Worrall kirjoittaa Guardianin artikkelin pohjalta.

https://stevengoddard.wordpress.com/2016/04/21/us-weather-is-getting-better/ (Linkki) Muistaakseni ”stevengoddard” on ollut aina tätä mieltä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.