Ilmastonmuutos CIA:n keksintö?


Kuva 1. Tietovuotaja Edward Snowden. Kuvaviite: By Laura Poitras / Praxis Films, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=27176492

Kuva 1. Tietovuotaja Edward Snowden. Kuvaviite: By Laura Poitras / Praxis Films, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=27176492

Suomi24:n ilmastonmuutospalstalla minulle tuntematon nimimerkki kertoo (Linkki), että ilmastonmuutos on CIA:n huijaus, jonka Edward Snowden on paljastanut. En halua kyseenalaistaa tietolähteen ilmastoasiantuntemusta, mutta tarkistan annetun linkin. Se vie Uuteen Maailmanjärjestykseen (Linkki), tai sen vastarintamaan. En halua kyseenalaistaa tietolähteen ilmastoasiantuntemusta, mutta tarkistan annetun linkin. Se vie luotettavalta kuulostavalle USA Politics Today sivustolle (Linkki).  USA Today on mielestäni arvostettu lehti Yhdysvalloista, joten lehtimiesten seulaan voisi jotenkin luottaakin. Paitsi, ettei kyse olekaan USA Today -lehden nettisivusta, vaan ihan toisesta sivustosta. Vaikka haluaisinkin kyseenalaistaa tietolähteen ilmastoasiantuntemuksen, en silti löydä netistä sen antamaa lähdettä,  Moscow Tribunea. Sen sijaan löysin tämän (Linkki). Tämä väärennösten palajstussivusto väittää uutisen alkuperäislähteeksi keksittyjen uutisten World News Daily Report -lehteä, eikä aiheetta (Linkki). Jos aikaleimoihin on uskomista, World News Daily Reportin uutinen on alkuperäisempi kuin USA Politics Todayn uutinen. World News Daily Report kertoo itsestään mm. näin:   ”WNDR assumes however all responsibility for the satirical nature of its articles and for the fictional nature of their content.” (Linkki) Suomeksi: WNDR ottaa kuitenkin täyden vastuun artikkeleidensa satiirisesta luonteesta ja niiden sisällön kuvitteellisuudesta.

Tällä tietoa vaikuttaisi siltä, ettei Edward Snowden ole paljastanut, että CIA käyttää ilmastonmuutosta ihmismielien muokkaukseen. Eikä välttämättä käytäkään. Voinemme kuitenkin spekuloida, että entä jos käyttäisi?  Silloin kaikki USA:n hallussa oleva ilmastoaineisto voisi olla tarkoituksenmukaisesti viilattua. CIA:n valta ei kuitenkaan ulottune kaikkiin sääasemiin eikä varsinkaan vanhempiin lämpömittareihin. Uudemmissa lämpömittareissahan voisi olla uusi asteikko, eikö vaan?  Edelleen Tornionjoen jäidenlähdön aineiston väärentäminen olisi todennäköisesti ylivoimaista CIA:lle, koska siitä on epälukuisia määrä kopioita.  Niinpä vaikka USA:n hallussa oleva globaali lämpötila-aineisto olisi väärennettyä, jäljelle jäisi luotettavaa havaintoaineistoa, joka olisi ristiriidassa tuon väärennetyn aineiston kanssa.  Salaliiton tarvitsisi sitäpaitsi olla niin suuri, että se paljastuisi melko nopeasti.

Sivuhuomautuksena tähän eräs epämiellyttävä seikka: lämpötila-aineiston oikaisutoiminta on joissakin tapauksissa johtanut asemakohtaisten mittausten merkittävään muutokseen. Tämä itse asiassa ehkäisee osan edellä mainituista väärennöksen paljastumistavoista. Ehkäpä tätä ei ole otettu ilmastotieteessä ollenkaan huomioon?

Ilmeinen uutisankka on voinut tässä tapauksessa syntyä ihan vain mielikuvituksen leikkinä, mutta sen levittäminen on jo ollut tarkoitushakuista. Sietääpä varoa noita herkkäuskoisia tai vääristeleviä lähteitä ja ennemmin lukea suoraan World News Daily Reportia.

Linkkejä

https://en.wikipedia.org/wiki/Edward_Snowden (Linkki) Snowden-artikkeli Wikipediassa. Ilmastoa ei mainita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.