Vain aurinko puuttuu


Kuva 1. Keravan aurinkovoimalassa on jo aurinkopaneeleja.

Kuva 1. Keravan aurinkovoimalassa on jo aurinkopaneeleja.

Keravan aurinkovoimaalaan on alettu asentamaan aurinkopaneeleja (Linkki). Alkuperäinen aikataulu on onnekkaasti hieman myöhästynyt, sillä eihän pimeässä saada aurinkosähköä, vaikka olisi paneelit asennettuna ja kytkettynä verkkoon. Kuvassa 1 tämä valon puute näkyy n. klo 13.30 tänään keskiviikkona ottamassani valokuvassa. En ole kuvaa mitenkään jälkikäsitellyt, ainoastaan rajannut.

Kuva 2.

Kuva 2.

Kuvaa 2 olen yrittänyt valkaista digitaalisesti ja siihen olen lisännyt pari puhekuplaa. Vielä asentamattomat jalustat odottavat paneeleja ja jo vähän aiemmin tällä viikolla asennetuissa paneeleissa on lumipeite. Arvatenkin keskiviikkona 13.1. asennetut paneelit ovat olleet kuvaa otettaessa vielä vailla lumipeitettään. Vaikka lumipeite onkin suomalainen erikoisuus aurinkopaneeleilla, on mm. Saharan suunnalla tarjona paneeleille hiekkaa (LinkkiPDF).  Lumesta on oletettavasti vähemmän haittaa kuin hiekasta, koska sitä esiintyy etupäässä silloin, milloin ei muutenkaan aurinkosähköä paljoa voisi tuottaa. Ilman säännöllistä siivoamista ei aurinkosähköpaneeli kuitenkaan antane missään päin maanpintaa täyttä virtaa.

Kevätauringossa sitten Keravankin paneelit antanevat virtaa verkkoon. Karkeasti puolet asennettavista paneeleista on jo ”myyty” asiakkaille. Puhuisin ennemminkin vuokraamisesta, sillä tuskin kukaan ”ostajista” saa lunastaa paneeliaan ja siirtää sitä mökilleen.

Keravan Energia Oy palvelee niitä, jotka haluavat aurinkosähköä. Tästähän en moiti yhtiötä. Pikemminkin toivon, että aurinkosähkön harrastajille tarjottaisiin myös sellaista puhtaan vihreää sähkösopimusta, jossa sähköä tulisi asiakkaalle vain aurinkovoimalasta.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.