Intia satsaa voimakkaasti myös hiilivoimaloihin


Kuva 1. Intialainen GW-tason hiilivoimala. Lähdeviite: "Rstps4" by Getsuhas08 - Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Rstps4.jpg#/media/File:Rstps4.jpg

Kuva 1. Intialainen GW-tason hiilivoimala. Lähdeviite: ”Rstps4” by Getsuhas08 – Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons – https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Rstps4.jpg#/media/File:Rstps4.jpg

Intia (Linkki) on Aasian kahdesta yli miljardin asukkaan jättiläismaasta se, joka on teollistunut hitaammin. Nyt kuitenkin tahti on toinen, ja maa aikoo rakentaa runsaasti myös kivihiilivoimaloita, jollainen on myös kuvassa 1. Linkkipalstaltanikin löytyvä
NoTricksZone-uutissivusto kertoo (Linkki), että tavoite on kolminkertaistaa Intian hiili(dioksidi)päästöt vuoteen 2030 mennessä. Em. sivuston alkuperäislähteenä toimiva Spiegelin (Linkki) artikkelikuvasta on nähtävissä, ettei Intia siltikään pääse hiilipäästöissään asukasta kohti ohi maailman keskitasosta tai jyrkästi hiiltä vähentävästä Saksasta. Jos kuitenkin huomioidaan vähintään kaksinkertainen asukasluku, Intia päässee ohi mahdollisesti taantuvasta EU:sta hiilidioksidin maakohtaisissa kokonaispäästöissä.

Globaalit asukaskohtaiset päästöt näyttäisivät lisääntyvän vain hitaasti, mutta oletettu väestönkasvu lupaa maailman kokonaishiilidioksidipäästöjen karkeasti puolitoistakertaistumista vuoteen 2030 mennessä. Tähän suhteutettuna kannattaa miettiä, mikä on Suomen rooli tässä kokonaisuudessa. Kannattaakohan täältä esimerkiksi tuhota niukkapäästöistä savupiipputeollisuutta, että sama tuotanto voitaisiin toteuttaa vapaan saastutuksen vyöhykkeillä?

Intia on tiensä valinnut. Heidän päättäjänsä eivät halua kansalleen energiaköyhyyttä. Pitäisikö meidänkään päättäjien haluta sitä edes Pariisin matkojen varjolla?

Linkkejä

https://en.wikipedia.org/wiki/Reliance_Power (Linkki) Esimerkki intialaisesta energiayhtiöstä ja sen projekteista.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ultra_Mega_Power_Projects (Linkki) Artikkeli Intian valtion useamman GW:n hiilivoimasuunnitelmista.

https://en.wikipedia.org/wiki/Super_thermal_power_station (Linkki) Artikkelissa luettelo Intian toimivista suurista hiilivoimaloista.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_carbon_dioxide_emissions (Linkki) Maakohtaisia hiilidioksidipäästöjä. Suomi on jätetty vähäisenä pois luettelosta.

http://www.ekofokus.com/2015/12/uudet-hiilivoimalat-vaikeuttavat.html (Linkki) Todellinen kehitys aiheuttaa kehityksen vastustajien rutinaa. Opetelkaa uimaan.

Mainokset

One response to “Intia satsaa voimakkaasti myös hiilivoimaloihin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.