Daily Express ja jääkausiuhka


Kuva 1. Kuvaruutukaappauksia Expressin tuoreista uutisista.

Kuva 1. Kuvaruutukaappauksia Expressin tuoreista uutisista.

Brittiläinen Daily Express on julkaissut reilun viikon sisällä kolme jääkausiuhkaa uhkuvaa artikkelia, jotka ovat lähtöisin kahden eri toimittajan kynästä. Otsikoita pitemmälle lukiessa jääkausi on kuitenkin vain Maunderin minimin tasolla näissä uhkakuvissa.

Entäs sitten? Ainakin tämä jääkausiuhkasarja viittaa siihen, ettei lämpenemisuhka ole enää kovin myyvä. Onhan sama lehti niitäkin aiemmin julkaissut. Toisekseen Britanniaan ennustellaan kylmää talvea, jolloin jääkaudella pelottelu sopii hyvin kuvaan.

Osassa artikkeleista viitataan Atlantin pohjoisosan kylmään merivesimassaan, josta myös kuva 2 kertoo. Juuri Britannian osalle saattaa alueellinen kylmeneminen pahiten osuakin Euroopassa.

 

Kuva 2. Vuoden 2015 pintalämpötilapoikkeamat syyskuussa. Lähde: http://data.giss.nasa.gov/gistemp/maps/

Kuva 2. Pintalämpötilapoikkeamat syyskuussa 2015. Lähde: http://data.giss.nasa.gov/gistemp/maps/

Kuvassa 2 on siis vain yhden kuukauden poikkeamatilanne, mutta tuo Atlantin kylmä möykky on nähtävissä myös pitemmältä ajalta. Samalla kuvasta näkyy, ettei koko maapallo ole ainakaan jäätymässä. El Niñon vaikutus on ilmeinen Tyynenmeren suunnalla. Se ei ole saanut aikaiseksi hyppäyksellistä globaalia lämpenemistä jo ennestään korkeista pintalämpötiloista, mutta silti on varsin mahdollista, että seuraavan La Ninan aikana tapahtuu pientä globaalia viilenemistä.

Kokonaisuutenaan siis lämpötilan kohoaminen pitänee vielä pitempäänkin taukoa. Yhdessä merien vaihteluiden ja auringon aktiivisuuden alakulon kanssa saattaa kuin saattaakin lopulta tulla lievä laskukausikin pintalämpötilakehitykseen muutaman vuoden päästä. Pienoisjääkauteen alan uskoa vasta kun Hollannin kanavat ovat useampia vuosia peräkkäin luistelukelpoisia talvisin.

Linkkejä

http://www.express.co.uk/news/weather/612369/SHOCK-CLAIM-World-is-on-brink-of-50-year-ICE-AGE-and-BRITAIN-will-bear-the-brunt (Linkki) Tuorein 3 jääkausiartikkelista, lähteinä mm. meteorologi Alex Sosnowski.

http://www.express.co.uk/news/science/611111/Former-government-expert-disproves-climate-change-and-says-world-will-soon-cool-down (Linkki) Artikkeli 9.10.2015, lähteenä pääosin Dr. Evans.

http://www.express.co.uk/news/science/610261/Global-warming-FAKE-Ice-caps-INCREASING-geologist-climate-change-el-nino-pacific (Linkki) Artikkeli 7.10.2015, lähteenä pääosin geologi Kamis.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s