Pientä ilmastokuplintaa oluessakin


Kuva 1. Kartta Koloradon osavaltion pohjoisosista.  Musta soikio = Craig hiilikaivoksineen, kellertävä soikio = Fort Collins panimoineen. Kuvapohja: Wikipedia

Kuva 1. Kartta Koloradon osavaltion pohjoisosista. Musta soikio = Craig hiilikaivoksineen, kellertävä soikio = Fort Collins panimoineen. Kuvapohja: Wikipedia

Stubbikylän* kokoluokan uutinen USA:sta: panimoiden hiilensyrjintä johti oluen boikotointiin (Linkki). Ei siis kaikkien oluiden boikottiin, vaan esimerkiksi New Belgium -panimon oluiden, koska tämä panimo on ilmastosyyllä syrjimässä kivihiilen polttoa.

Kuvaan 1 on lisätty myös olettamani nimimerkki stevengoddardin kotipaikka. Juuri asiaa tarkastaessani en löytänyt häneltä mainintaa Craigista ja olutbannista. Tähän uutiseen liittymättömänä seikkana mainittakoon, että olen keräämässä tietoja, jotka liittyvät stevengoddardin artikkeliin, jossa oli kova korrelaatio USA:n yhteinäisen mannerosan pintallämpötilakorjausten ja globaalin CO2:n välillä. Mainittu artikkeli on viime perjantaina uudelleenblogattuna täällä Roskasaitillakin.

Mitä olutboikottiin tulee, niin sehän on ihan vapaaehtoista. Antaa ehkä hieman ajattelemisen aihetta kuitenkin valmistajille, että mitä kannattaa syrjiä ja mitä ei. Nanoluokan vastaavanlaisena tapauksena voinen mainita, että irtisanoin ”asiakasomistajuuteni” HOK-Elannosta, kun paikallinen Prisma ei tankannut relluuni ilmaiseksi. Tuota tankkausvaatimusta perustelin sillä, että heillä oli minunkin kustantamana ilmainen latauspiste sähköautoille parkkikellarissa. S-ryhmä on sitten isomminkin mukana pitkälti verovaroin kustannetussa tuulitouhussa, mutta se on jo vähän eri juttu.

*) Craig: asukkaita n. 10 000 (Linkki); Askola: asukkaita n. 5000 (Linkki)

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.