Lämmistelijän outo elämä


Australialainen John Cook on Skeptical Science sivuston perustaja ja tunnettu lämmistelijä, eli ilmastonlämpenemisellä pelottelija. Muistaakseni esittelinkin hänet tai hänen SS-sivustonsa joskus täällä Roskasaitilla.

Nyt kuuluu kummia (Linkki), John Cook on varastanut tunnetun ilmastokriittisen tiedemiehen, tri Luboš Motlin identiteetin joihinkin nettikeskusteluihin. Asiasta uutisoi myös WUWT-blogin Anthony Watts (Linkki).

Kun tarkistin asiaa SS-sivustolta, en löytänyt annettua selitystä tälle outoudelle. Jonain aprillipilanahan tämän olisi vielä voinut hyväkyä, mutta nyt tämä heittää epäilyn varjon kaiken toiminnan ylle, mitä John Cook on harjoittanut, paitsi ei ehkä hänen piirtämiensä sarjakuvien ylle. Kun en ole suorittanut lääketieteellisen nettidiagnosoinnin kurssia, en mene kovin yksityiskohtaisesti veikkailemaan syistä tapahtuneelle, mutta toki toivoisin saavani uteliaisuuteni tyydytettyä tässäkin kysymyksessä.

Pitkä lämpenemispaussi on voinut rasittaa ilmastopelottelijoita, koska uskottavuus ja kekseliäisyys ovat olleet koetuksella. Nyt meneillään olevan El Niño -ilmiön pitäisi tuoda tähän ainakin muutaman vuoden helpotuksen, koska se nostanee globaalia lämpötilaa uusiin ennätyksiin. Sen jälkeen veikkaan tulevan viilenemisjakson, siis alle vuoden 2014 keskimääräisen lämpötilan, johtuen auringon ja meren sykleistä.  Siitä viilenemisestä voinee tulla uusi rasistustekijä herkemmille ilmastopelottelijoille.

Kaikille ilmastotieteilijöille ei taitaisi tasainen lämpötilan kasvukaan tuoda helpotusta, koska he tuntuvat herkästi ajautuvan maailmanloppusyndroomaan tms. Maallikkona tein tämän johtopäätöksen tri Judith Curryn artikkelista (Linkki).  Ei käy kateeksi.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.