Pyrkiikö BBC huvittamaan yleisöä?


Kuva 1. Kuvaruutukaappausten yhdistelmä BBC:n napauutisista.

Kuva 1. Kuvaruutukaappausten yhdistelmä BBC:n napauutisista.

Sattuipa BBC uutisoimaan niin sopivasti, että miltei alkoi naurattamaan. Tämän heinäkuun 16 päivänä BBC ympäristöuutisoi (Linkki), että jääkarhut olisivat kärsimässä kesäisin nälkää merijään lisääntyneestä sulamisesta johtuen. Jään sulaminen johtuu napa-alueen lämpiämisestä uutisen mukaan. Alle viikko tämän jälkeen BBC kertoo meille (Linkki), että arktinen merijää on kasvanut huomattavasti viimeisimmistä kesäsäistä johtuen. Jäiden sulamattomuuden syyksi on yllättäen paljastunut viime kesien viileys napa-alueella.

Kuten kuvasta 1 näkyykin, molemmat artikkelit ovat saman toimittajan kynästä.

On ehkä hyvä kertoa sekin, että jääkarhuilla menee nyt erinomaisesti jääkarhututkija Crockfordin mukaan (Linkki). Kaikki voivat nukkua asian suhteen ihan rauhallisesti. Jäämme odottelemaan tutkimuksia merijään kasvun haittavaikutuksista jääkarhuille.

Linkkejä

http://www.nature.com/ngeo/journal/vaop/ncurrent/full/ngeo2489.html (Linkki) Viitatun merijäätutkielman tiivistelmä.

http://www.sciencemag.org/content/349/6245/295.abstract (Linkki) Viitatun jääkarhujen aineenvaihduntaa koskeneen tutkielman tiivistelmä. Olennainen tulos kaiketi se, etteivät jääkarhut erityisesti vähennä aineenvaihduntaansa kesällä, verrattuna maakarhujen talviuneen.

Advertisement

One response to “Pyrkiikö BBC huvittamaan yleisöä?

  1. Tiijä, minä veikkaisin että ensimmäinen artikkeli kertoo punaniskaisista jääkarhuista, joilla on vaikeuksia sopeutua uudenlaiseen ympäristöön, yksittäistapauksia siis. Tuskin maailmassa on muutamaa tuhatta enempää punaniskaisia jääkarhuja?

    Jälkimmäinen on taas uutta tietoa, jonka johdosta ym. punaniskat varmaankin heittelevät stetsoneitaan ilmaan ja hihkuvat kapinalliskiekaisujaan…

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.