Uusi ilmastoministerimme


Kuva 1.

Kuva 1.

Uudessa Sipilän hallituksessa maatalous- ja ympäristöministerinä toimii Kimmo Tiilikainen (Keskusta). Hän on viherkepulainen (Linkki), jos näin saa sanoa luomuyrittäjästä, joka oli aiemmin Vihreiden listalla sitoutumattomana ehdokkaana.

Maatalous- ja metsätiedeiten maisterina Tiilikainen on lähtökohtaisesti erittäin sopiva yhdistelmäministerin tehtäväänsä. Pari aiempaa ilmastoministeriähän olivat koulutuksensa osalta puhtaita hallintoihmisiä. Tiilikaisen näkemyksensä ilmastonmuutoksesta  on tässä (Linkki):

Ilmastonmuutos on uhka ihmiskunnalle. Se, samoin kuin maailman ruoka-, vesi- ja energiapula ovat myös mahdollisuuksia uuteen työhön meille suomalaisille. Kun kansainvälinen ilmastosopimus syntyy, vähäpäästöisyys on kilpailuetu, kuten jo nyt EU:n sisällä.

Tiedote Bonnin ilmastokokouksen valmistelusta näyttää olevan ympäristöministeriön ensimmäisiä tiedotteita uuden ministerin aikana (Linkki). Vaikka tuosta ei näykään muutosta ilmastopolitiikkaamme, niin toivon, että ministeri Tiiikainen ottaa huomioon, että vanha ilmastopoltiikkamme on ollut vaikuttamassa hänen kaipaamansa vähäpäästöisen tuotannon siirtämisessä  maastamme vapaan saastutuksen vyöhykkeille. Kokonaisuutenaanhan EU:n ilmastopoltiikka on lisännyt globaaleja hiilidioksidipäästöjä tuon hiilivuodon vuoksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.