Pettymysten ilmastovaalit


Eduskuntavaalit ovat käyty ja äänetkin nyttemmin tarkistuslaskettu. Itselleni ehkä suurin ilmastopettymys vaaleissa oli Eija-Riitta Korholan jääminen ilman kansan antamaa valtakirjaa. En käsitä, ketä muuta Helsingin kokoomuslaiset olisivat voineet äänestää, jos ympäristöasiat yhtään kiinnostivat. Näin vain kävi, eikä Eija-Riitta Korholan kiistämätön asiantuntemus tullut kansan käytettäväksi eduskuntamme kautta.

Kuva 1.

Kuva 1.

Ilmastoasioihin perehtynyt Hannu Tanskanenkin oli ehdolla, mutta hänen läpimenonsa olisi ollut minulle iso yllätys, joten hänen rannallejääntiä en voi sanoa suureksi pettymykseksi, mutta …

Kuva 2. Hannu Tanskanen.

Kuva 2. Hannu Tanskanen.

Ilmastonmuutoksen torjunnallakin ratsastava Vihreät-puolue menestyi vaaleissa varsin hyvin, kasvattaen kansanedustajamääränsä 10:stä 15:een. Nettihaku antoi minulle ensimmäiseksi ehdokkaaksi ilmastoasioissa varsinaissuomalaisen Niina Ratilaisen. Hänkään ei näytä päässeen läpi, mutta nuorena ihmisenä ehtii vielä vaikka mihin.  Toivotaan, että sitten kun hän pääsee kansanedustajaksi, vihreiden linnakkeena toimiva ympäristöministeriö on edes ehditty lakkauttaa.

Kuva 3.

Kuva 3.

Järvenpäässä tein oman osuuteni vaalityöstä meidän omien ehdokkaiden eteen. Tällä kertaa ei tullut voittoa, mutta katsotaanpa neljän vuoden päästä.

Ei Arto eikä Jarkkokaan ole erityisesti ilmastoasioita painottavia miehiä, mutta omien havaintojeni mukaan puolueemme ilmasto-ohjelma on terävöitynyt kansallisen edun suuntaan. Sen voi hyväksyä, jopa sitä suositellakin. Kun nyt näyttää olevan varsin mahdollista, että PeSu menee hallitukseen, saattaa sittenkin elää toivossa, että saamme parempaa ja asiantuntevampaa ilmastopolitiikkaa.

Pistetäänpä meidän äijistäkin kuvat näkyville, että tunnistatte sitten, kun tulee oikea aika.

ArtoLuukkanen

Kuva 4.

 

Kuva 5.

Kuva 5.

Tämän artikkelin kaikki kuvat ovat kuvaruutukaappauksia YLEn vaaligalleriasta (Linkki). Olen soveltanut veronmaksajan käyttöoikeutta.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.