Omituinen sähkölasku


 

Kuva 1. Laskut tilaamastani tuotteesta helmikuussa -14 ja -15

Kuva 1. Laskut tilaamastani tuotteesta helmikuussa -14 ja -15

Kuva 2. Kuljetusliikkeen laskut tuotteelle.

Kuva 2. Kuljetusliikkeen laskut tuotteelle.

Ajatelkaapa, että tilaatte tuoteen kotiinkujetettuna hintaan 28,27€ ja olette tuotteeseen ihan tyytyväinen. Mutta sitten saattekin kuljetusliikkeen rahtilaskun, joka on 41,01€. Ette ehkä ole enää ihan tyytyväinen?  Helpostikin tulee mieleen erään nettijulkaisun entinen nimi. Sähköasiakas on juuri tässä tilanteessa, kuten kuvat 1 ja 2 kertovat vuoden 2015 osalta. Edellinen vuosi ei ollut tässä suhteessa paljoa parempi.

Vaan ei tässä kaikki omituisuudet sähkötuotteessa. Ajattelepa sitä, että maksat maksamastasi verosta vielä arvonlisäveron!  Ja tämä tulee juuri tuossa rahtilaskussa olevasta sähköverosta.

Kokosin tähän ostamaani tuotteeseen liittyviä laskelmia kahdelta peräkkäiseltä helmikuulta kuvaan 3.

Kuva 3. Ostamaani tuotteeseen liittyviä muutoksia ja verolaskelmia.

Kuva 3. Ostamaani tuotteeseen liittyviä muutoksia ja verolaskelmia.

Vaikka olen onnistunut vähentämään sähkönkulutustani ehkä ilmastonlämpenemisen tukemana, syntynyttä säästöä on syönyt yksi tekijä: sähkövero. Sen vuosikasvu on ollut yksikköä kohti yli 18%. Sekä tuotteen että sen kuljetuksen tariffi on lievästi laskenut. Ehkä tämä on se jonkun viherpoliitikon mainostama sähkön hinnan alentuminen? Mm. tuulisähkön tuottamiseen käytetty sähkövero kuitenkin tuhoaa kuluttajan kokeman säästön.

Siis tuote, jota ostan, on sähköenergia. Kuljetusliike ottaa siitä kuintekin aimo siivun. Eikäpä verokarhunkaan voi sanoa jäävän näppäjään nuolemaan, kun sen saama potti on enemmän kuin ostamani tuotteen veroton hinta. Siis yli 100% verotus!

Toivon, että kaikki lukijani kävisivät äänestämässä. Pientä harkintaa kannattanee käyttää sen pohtimiseen, haluaako energiaverohelvettiä. Jos ei, niin silloin vaihtoehdot kaventuvat melkoisesti, kun kaikki parin edellisen hallituksen puolueista putoavat pois vaihtoehtojen joukosta.

Mainokset

3 responses to “Omituinen sähkölasku

 1. No voi voi, olen jo pitkään aikaan lukenut Espoossa käsittämättömiä
  sähkölaskuja joissa ei lue paljonko sähkö maksaa kWh.

  Summa on kolminkerrtaistunut ajassa.

  Jäikö ALV laskemati.

  Ilkka

  Tykkää

 2. Ja mitä enemmän tulevaisuudessa kerros- ja omakotitaloihin asennetaan esim. aurinkopaneeleja, sitä enemmän maksamme sähköstä. Emme subvention vaan pienenevän kulutuksen takia.
  Todennäköisesti hinnankorotus tulee kohdistumaan enemmän siirtohintaan, koska sitä ei voi kilpailuttaa. Mielenkiintoista luettavaa joka tapauksessa tulee olemaan korotusten perustelut!
  Polttoaineiden hintojen kanssahan on käynyt samoin kun autojen keskikulutus on laskenut!

  Liked by 1 henkilö

 3. Jumalavit, tämä touhu lähentelee jo Kafkamaisia mittoja: maksetusta verosta maksetaan arvonlisävero! Kaukana ei ole se vaihe, jossa sitä marssitaan verotoimistoon, vedetään verojohtajaa pari kertaa kunnolla lättyyn, ja kysytään että niin, mitä sanoitkaan sen veron määrän olevan? Tämä toistetaan riittävän monta kertaa, että päästään kaikkia osapuolia tyydyttävään lopputulokseen…

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s