Blogistiesittely: tri Tim Ball


Tri Timothy Ball

Kuva 1. Tri Timothy Ball. Kuvalähde: http://desmogblog.com/timothy-f-ball-tim-ball

Klimatologi Tim Ball on kiistelty hahmo (Linkki). Kiistelyä on käyty myös siitä (Linkki), onko hän oikea klimatologi. Mielestäni tuollainen kiistely on aivan turhaa ainakin Suomessa, koska klimatologi ei ole laillistettu ammattinimike. Näin esimerkiksi muiden ohella kaikki ne, jotka eivät halua käyttää itsestään nimitystä arvaustieteilijä, voivat nimittää itsensä klimatologeiksi tai ilmastotieteilijöiksi. Kun Tim Ball ei itse käytä itsestään titteliä professori, valitsin hänen tittelikseen tri.

Vaikka tämä onkin osa blogiesittelysarjaani, otsikossa on kuitenkin henkilöön viittaavasti blogistiesittely. Ensiksikin siksi, että tri Ballin kotisivusto ei ole blogi (Linkki), koska sieltä puuttuu kommentointimahdollisuus. Toisekseen siksi, että mies on edelleen aktiivinen niin monella rintamalla, ettei blogi/kotisivuesittely taitaisi olla riittävän kattava.

Koska tri Ball on ottanut kantaa moneen yksityiskohtaankin, hänen sivustonsa artikkelikokoelmasta eli ”blogista” on hieman vaikea löytää sitä ydinkohtaa, millä perusteella hän kyseenalaistaa ison osan nykyistä ilmastotiedettä. Oma käsitykseni on, että hän pitää käytettyä mittausaineistoa niin puutteellisena, ettei pitkälle meneville ennusteilla löydy lujaa pohjaa. Kuvassa 2 on ote hänen kirjoituksestaan vuodelta 2008 (LinkkiPDF), jossa tuodaan esille mallien epätarkuus ja se, ettei laskentahilan tai -solukon tihentäminen auta, jos mittausaineisto ei vastaavassa määrin tarkennu.

Tri Ball on myös joutunut siinä määrin oikeudellisten syytösten kohteeksi (Linkki),  että hän on pyytänyt lahjoituksia asioidensa ajamiseen (Linkki).  Ainakin jossain vaiheessa on tri Ball ollut niskanpäällä M. Manniin nähden (Linkki). A. Weaverin juttu lienee rauennut tri Ballia ja julkaisijaa (CFP) vastaan, kun CFP pyysi artikkelia anteeksi. Weaver näkyy voittaneen Brittiläisen Kolumbian oikeudessa toista julkaisijaa vastaan nostamansa jutun, johon tri Ball ei liittynyt.

Mielestäni nuo oikeudenkäynnit ovat jotenkin pelottavia. Ajattelen mahdollisuutta, että laittaisin kärpästen kiitoradat ja herrat Mann ja Ball samaan virkkeeseen ja saisin kutsun oikeuteen Amerikkaan. Ei huonostakaan huumorista pitäisi ihan noin paljon joutua maksamaan, tai sitten sananvapaus on vain rikkaille.

Kukaanhan ei ole erehtymätön, ei tri Ballkaan. Hänellä on kuitenkin pitkäaikainen kokemus alalta ja historiallinen perspektiivi ilmastoon, jolla perusteella hänen voi uskoa esittävän varteenotettavan ja tutustumisenarvoisen näkökulman ilmastokysymyksiin.

Linkkejä

http://desmogblog.com/timothy-f-ball-tim-ball (Linkki). Vastustajatkin ovat kunnioittaneet Tim Ballia esittelyllä. Kukaanhan ei tyhjää hauku.

http://wattsupwiththat.com/2015/01/21/2014-among-the-3-percent-coldest-years-in-10000-years/ (Linkki). Tri Ballin tuoreehko kirjoitus, jota voi kommentoida WUWT:issa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.