Mustia listoja ja asiatietoja


Kuva 1. Fred Singer, jonka sähköpostiviesti on kaapattu.

Kuva 1. S. Fred Singer, jonka sähköpostiviesti on kaapattu. Kuvalähde: Heartland Institute (videokaappaus/RJ)

Insideclimatenews.org on saanut ilmeisestikin kirjesalaisuuden rikkomalla haltuunsa listan ilmastoepäilijöistä (Linkki), joilta Fred Singer on pyytänyt apua tulevan documentin syytöksiä vastaan.

Nettilehden pääsyytöksinä näyttäisi oleva listattujen yhteydet erinäisiin laillisiin teollisuuden aloihin, heidän epäilyksensä IPCC:n väitteitä kohtaan ja se, että he ovat käyttäneet sananvapauttaan.

Otan tähän esimerkkinä Timothy Ballille luetut syytteet:

Winnipegin yliopiston professori emeritus Ball sanoo, ettei hän usko ihmisten olevan ilmastonmuutoksen takana. Yhdistyneiden kansakuntien hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin ”väite”, että ihmiset ovat miltei yksin vastuussa globaalista lämpenemisestä ”ei ole todistettu kuin heidän tietokonemalleissaan eikä sitä voida todistaa, ennenkuin ymmärrämme, miten paljon ilmasto vaihtelee luonnollisesti” hän kirjoittaa nettisivullaan. (Suom.RJ)

 Kuva 2. Tim Ball. Kuvalähde: Heartland Institute (videokaappaus/RJ)

Kuva 2. Tim Ball. Kuvalähde: Heartland Institute (videokaappaus/RJ)

Tuohon tekisi mieli lisätä: Entä sitten? Wikipediastakaan ei sitten löydy kovaa näyttöä Ballin taloudellisista kytköksistä mihinkään teollisuuteen (Linkki). Selvyyden vuoksi sanottakoon, etten itse pidä ihmistä rikollisena sillä perusteella, että hän toimii teollisuuden parissa.

Insideclimatenews.org ei oikeastaan kumoa yhtään listattujen ihmisten väitettä, vaan pyrkii mustamaalaamisella saattamaan väitteiden esittäjät kyseenalaisiksi. Toimituksen eettistä ylevyyttä korostanee se, että tiedot on saatu kirjesalaisuus rikkoen, mikä ei ole kuitenkaan ilmastoväittelyn piirissä ainutlaatuista.

Eihän missään inhimillisessä toiminassa voida täysin poissulkea koijareita. Ehkä on jopa niin, että rikollisjärjestöjen jäsenet noudattavat tiukemmin oman organisaationsa eettisiä periaatteita kuin hyväntekeväisyysjärjestöjen jäsenet. Jälkimmäisillä ei toki olekaan vaaraa polvilumpioidensa menettämisestä, vaikka vähän vetäisikin välistä.  Näytöt vaan tässä mustamaalaustapauksessa on jätetty esittämättä. Enkä ole nähnyt samojen tahojen huolestuneisuttaa, jos lausuntojen antajilla on sidoksia ympäristöpainostusjärjestöihin.

Tasapuolisuuden ja asiatietojen esittämisen nimissä linkitän tähän kirja-arvostelun teoksesta (Linkki), jossa kerrotaa vihreistä erheistä. Tahallisen harhaanjohtamisen varmempi näyttö vaatisi ehkä oikeuden tuomion, mutta kiinnostuneiden kannatanee lukaista teos: Janne M. Korhonen ja Rauli Partanen: Uhkapeli ilmastolla – Vaarantaako ydinvoiman vastustus maailman tulevaisuuden? Omakustanne 2015. 86 sivua, 13 euroa.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.