Juorut ja mustamaalaamiset


Kuva 1. Tri Rajendra Pachauri. Lähde: Wikipedia ja Nick Sundt

Kuva 1. Tri Rajendra Pachauri. Lähde: Wikipedia ja Nick Sundt

Mitäpä olisi Roskasaitti ilman yhtään juorua? Hyvässä lykyssä tässä on niitä kaksin kappalein: se ensimmäinen ja viimeinen.

Kanadalainen tutkiva journalisti Donna Laframboise on blogissaan uutisoinut IPCC:n johtaja Rajendra Pachaurin saamasta häirintäsyytöksestä (Linkki). Donna ei ole asiaa itse keksinyt, vaan siitä kirjoitti ensimmäisenä intialainen lehti (Linkki). En heti keksi muuta syytä blogin aiheeseen kuin tri Pachaurin saattaminen epäilyttävään valoon. Jos vaikka väkisin pussaaminen olisi tapahtunut, niin kaikkien Suomessakin tapahtuneiden vastaavien tekojen blogin pitäminen olisi täysipäiväistä työtä.

Ei niin, etteikö mustamaalaamista olisi tapahtunut ilmastoväittelyn rintamien osalta toisinkin päin. Mustamaalaaminen hyväänkin tarkoitukseen on mustamaalaamista eikä sitä voi oikeuttaa toisten väärintekemisillä.

Koska olen nyt itsekin syyllistynyt juorun levittämiseen ja mustamaalaamiseenkin, niin tuskin tilannettani enää pahentaa se, että annan vihjeen Pachaurin puolustukselle. Onhan mm. Mother Jones uutisoinut tutkimuksesta (Linkki), jonka mukaan raiskaukset lisääntyvät ilmaston lämmetessä. Jos mahdollisesti tapahtunutta rikkomusta ei pystytä oikeudessa saattamaan riittävän epäilyttäväksi, niin Pachaurin puolustus voi vedota siihen, että Donna ja kumppanit aiheuttivat tapahtuman. Kannattanee vielä korostaa sitä, että mikäli emme heti käännä kehityksen suuntaa, vuonna 2099 vastaavassa tilanteessa tapahtuisikin jo tupruttelijoiden tuottama raiskaus.

Mainokset

2 responses to “Juorut ja mustamaalaamiset

 1. No nyt on Ylekin jo julkaissut uutisen.

  Kumma miten IPCC:n rauhannobel lasketaan Pachaurin CV:hen niin että edes ahdistelua ei voida uutisoida ilman sitä.

  Tykkää

  • Tässä onkin jo ehtinyt tulla Donnaltakin monta päivitystä asiaan, vaan ajattelin odottaa oikeuden päätöstä. Sitten ehkä pitää kertoa se jatko-osa tälle näytelmälle.
   Näkyy sentään YLE uutisoivan, että noopelin saaja oli organisaatio eikä sen johtaja.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s