Biopolttoainetutkimukset pääosin roskatiedettä!


Kuva 1. Kuvituskuva, jossa biodieselin hinta on pumpulla alempi kuin öljypohjaisen vastineen. Roskatutkimuksen vaikutusta tähän yksittäistapaukseen ei ole varmistettu. Lähde: Wikipedia

Kuva 1. Kuvituskuva, jossa biodieselin hinta on pumpulla alempi kuin öljypohjaisen vastineen. En ole varmistanut roskatieteen vaikutusta tähän yksittäistapaukseen. Kuvalähde: Wikipedia/Bob Tubbs

Tuskin mikään tiedeuutinen sopiikaan paremmin Roskasaitille kuin viime viikkoinen Science Dailyn uutinen siitä (Linkki), että ”Lähes kaikki tutkimukset, joita on käytetty edistämään biopolttoaineita maaöljypohjaisten polttoaineiden ilmastoystävällisinä vaihtoehtoina, ovat virheellisiä ja ne pitää tehdä uudestaan…”

Nearly all of the studies used to promote biofuels as climate-friendly alternatives to petroleum fuels are flawed and need to be redone, according to a University of Michigan researcher who reviewed more than 100 papers published over more than two decades.

Artikkelissa arvellaan, että tämä roskatieteen käyttäminen biopolttoaineiden edistämiseen on todennäköisesti pahentanut päästötilannetta.

Voiko tähän sanoa muuta kuin, että tilanne on pahempi kuin aiemmin uskottiinkaan? Ensin veronmaksajien miljoonia käytetään asenteelliseen roskatutkimukseen ja sitten miljardit vaihtavat taskua tulosten perusteella.

Linkkejä

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/wene.133/full (Linkki) John M. DeCiccon koko artikkeli.

http://www.cti2000.it/Bionett/All-2004-004%20IEA%20biofuels%20report.pdf (LinkkiPDF) Esimerkki roskaksi epäillystä IEA-raportista, DeCiccon viite nro 2.

Advertisement

3 responses to “Biopolttoainetutkimukset pääosin roskatiedettä!

  1. Lisäys, halutessani pysyä näkymättömissä, en haluaisi ehdottaa mitään, mutta päättäjiltä voisi kysyä onko heillä tämä asiakirja nähtävänään, vai onko kysymys liian kiusallinen vastattavaksi.

    Ilkka Mononen.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.