Pilakuva: yliluonnollinen ilmastonlämpeneminen


Monien mielestä ihminen on osa luontoa, mutta näin ei ajatella ilmastotieteessä. Siellä vaikuttavat tekijät jaetaan ihmisperäisiin ja luonnollisiin. Ihmisperäisellä vielä tarkoitetaan vain ihmisen teknisesti tuottamaa, ei hengitysilmaa eikä krematorion ruumisperäisiä päästöjä.  Siinä kaikki, paitsi yliluonnoliset syyt ovat vielä jäljellä. Löysin harvinaisen kuvan yliluonnollisesta ilmastonlämpenemisestä vuosien 1935 ja 1945 väliltä, jonka esitänkin kaikkien ihmeteltäväksi.

 

 

4 responses to “Pilakuva: yliluonnollinen ilmastonlämpeneminen

 1. Keskustelua avaava kuva, toivon laajennusta 2000-luvulle. Pointsini on, että haluaisin nähdä miten kylmäksi ilmastotieteilijät arvioisivat maailman nyt, jos AGW otetaan pois päältä.

  Mistä muuten johtuu, että vuonna 1950 ei näiden mukaan ollut AGW:tä, vaikka lämpeneminen eli trendien alkupiste niin usein aloitetaan ’esiteollisesta’ ajasta, mitä tarkoittaneekin, 1880? Vai 1750?

  Tykkää

  • Jonkinlainen vastaus tuohon 1. kysymykseesi saattaa löytyä tästä blogista jo ennen joulua.
   Muistelen joskus Atte Korholan maininneen, että ihmisperäinen lämpeneminen lasketaan alkavaksi 50-luvulta. Että jotenkin ovat päässeet konsensukseen? Vuosi 1780 on sitten näkynyt joskus rajana, ja silloin olisi ollut 280 ppm. Sitähän ei ole tarkasti tuolloin mitattu. Tarkempia lukemia saattaakin olla vasta vuodesta 1958, jolloin on tietenkin hyvä sijoittaa alkupiste 1950-luvulle.

   Tykkää

   • Aloitus vuodesta 1950 on sikäli hyvä, että siinä saadaan dramaattinen kaari graafiin.

    Lisäksi voidaan sanoa, että lämpeneminen on kiihtynyt, koska 1950-1975 ei ollut lämpenemisen aikaa. Kun lopettaa vuoteen 2000, saa vuoden 1998 piikin mukaan.

    Lopuksi pitää muistaa käyttää oikeaa sarjaa, mistä on mahdollisimman huolellisesti yritetty poistaa ’mittausvirheet’.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.