Kohti Paratiisia?


Kuva 1. Lähde: Wikipedia

Kuva 1. Lähde: Wikipedia

Joukko ilmastosta huolestuneita järjestöjä on julkaissut tiedotteen (Linkki), jossa jo otsikossa valitellaan Liman hukattua mahdollisuutta ja uskotaan Pariisiin. Ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen puhuu Limasta kirjoittamassaan blogissa Pariisista (Linkki), otsikoiden ”Askel eteenpäin kohti Pariisia”. Tästähän sitten sain tämänkertaisen otsikkoni.

Molemmista noista edellisistä linkeistä käy ilmi, että Suomesta on oltu isolla joukolla paikanpäällä Limassa. Mikä ei käy ilmi, niin se, että matkailtiinko maailman toiselle puolelle hiilineutraalisti tai vähäpäästöisesti.

Paratiisihan on jonkinlainen ihannetila, luonnonharmonia. Raamatussa se on ihmiskunnan menneisyydessä, mutta paratiisista puhutaan myös tulevana olotilana. Jos kuvaa 1 tarkasteltaisiin tulevan eurooppalaisen paratiisin näkökannalta, niin siitä voitaneen nähdä, että ilmakehän lämpötila, hiilidioksidipitoisuus ja sateisuus ovat vehreydestä päätellen riittäviä. Mahdollisesti Kiina pitää yllä alati suotuisi olosuhteita? Tähän viittannee myös auringosta kello 4:n suunnalla oleva suuri punainen valvontasatelliitti.  Näkyvä teknologia on vihreästä Euroopasta hävinnyt eikä harvoilla ihmisillä ole varaa edes vaatteisiin tai ne ovat kielletty ympäristösyihin vedoten.

Linkkejä

http://timoteus.puheenvuoro.uusisuomi.fi/182300-ilmastoneuvottelut-takkuavat-pahasti (Linkki). Timo Huolmanin kriittinen arvio Liman kokouksesta.

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2014/12/liman-ilmastokokous-ja-deja-vu.html (Linkki). Kriittinen katsaus edellä mainittuun ympäristöminsterin blogiin.

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/75456-jattikokouksesta-pettymys-tama-harski-diili (Linkki). US uutisoi edellä mainitusta järjestöjen tiedoteesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.