Mursuilla rantajuhlat – onko loppumme lähellä?


Kuva 1. Mursukasa. Lähde: Wikipedia

Kuva 1. Mursukasa. Lähde: Wikipedia/U.S. Fish and Wildlife Service

Kun kuva 1 on tällä kertaa vain tunnelman luomiseksi, aloitan kuvitetun kertomukseni kuvasta 2, joka on Huffington Postin John Colemanin innoittamasta artikkelista(Linkki). Enimmäinen kommentoija mainitsee ensimmäisenä mursut, joista Coleman ei kantanekaan huolta.

Kuva 2.

Kuva 2. Lähde: The Huffington Post, kommenttiosio

Kommentoijan huoli palautti mieleeni aiemman keskustelun The Guardianin mursuartikkelista(Linkki), josta kuva 3 kertoo.

Kuva 3. Lähde: The Guardian, kommenttiosio

Kuva 3. Lähde: The Guardian, kommenttiosio

Tuolloin huoli mursuista on ollut niin suuri, että eräs komentoija intoutuu väittämään arktista eläintutkijaa valehtelijaksi, että hän voisi säilyttää uskonsa mursujen hätään.

Nytpä sitten kiinnosti tarkistaa, onko mursujen tilanteesta saatu uutta tietoa. Ja onhan sitä vähän kertynyt. Eläintieteilijä Susan Crockford on laatinut raportin asiasta(LinkkiPDF). Mursujen kokoontumiset eivät vaikuta olevan riippuvaisia merijään määrästä, vaan pikemminkin ovat merkki vahvasta kannasta. Kuva 4 kertoo, että tätä on tapahtunut joskus aiemminkin.

Kuva 4. Mursujen viimeaikaisten rantajuhlien pitopaikkoja Tšuktšienmeren liepeillä. Lähde: http://www.thegwpf.org/content/uploads/2014/10/walrus-fuss.pdf

Kuva 4. Mursujen viime vuosikymmenten rantajuhlien pitopaikkoja Tšuktšienmeren liepeillä. Lähde: http://www.thegwpf.org/content/uploads/2014/10/walrus-fuss.pdf

Mitä näihin mursujen rantajuhliin tai kokoontumisajoihin tulee, ne eivät ole aiemmilla kerroillaan ennakoineet pikaista maailmanloppua, joten jos se nyt kumminkin tulee, niin se olisi ehkä pieni yllätys. Kun ilmasto ulottuu kaikkialle maapallolla, sen muuttumista voi aina epäillä syylliseksi tavallisten ja epätavallisten tapausten yhteydessä. Tässä tapauksessa näyttö erityisestä syyllisyydestä vaikuttaa huteralta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.