Viski iski aluehallintovirastoon


Huomautus vanhoille lukijoilleni: Roskasaitista tuli pieneksi hetkeksi ilmasto- ja viskiblogi. Tämä artikkeli on nyt sitten viskistä. Ei tule toistumaan.

Aluehallintovirasto, josta kukaan tuskin koskaan on mitään kuullutkaan, pitää nettisivujensa mukaan tehtävänään alueellisen yhdenvertaisuuden edistämistä.  Vastikään virasto toteutetti tehtäväänsä niin, että viski-sana kielettiin messujen nimestä ja seurannaisvaikutuksena yksittäisistä blogeistakin sensuroitiin viskiin liittyvää kuvastoa. Kaikki tämä on nostanut viskin suosiota roimasti ja ko. tuntematon virasto on joutunut puolustuskannalle.

Mikä minua, ajoittain raitista miestä, tässä eniten ärsyttää, on holhousmentaliteetti.  Juopottelu on huono asia, raiskaus toki vielä huonompi.  Eräissä kulttuureissa raiskauksia pyritään estämään siveellistämällä naisia niin, että he eivät anna kadulla mitään mahdollisia lisääntymisignaaleja, siis naisellisuuden ”mainoksia”.  Juopottelun torjunnassa sama ajatusmalli on pistää pullot ja niiden kuvatkin piiloon, ettei vain kukaan sorru syntiin. Tuskinpa on ihan sattumaa, että säkitettyjen naisten kulttuureissa myös pullot ovat piilossa.

Mitä voitaisiin tehdä maailman parantamiseksi?  Enpä osaa sanoa mitään muuta ohjetta juopottelun vähentämiseksi, kuin että pidetään itse se korkki kiinni ja vältetään tilanteita, joissa toiset kaatavat viskiä kurkkuumme. Aluehallintoviraston osalta toimintojen keskittäminen supistettuina Savukoskelle olisi uskottavasti parannus nykytilaan.

 

Advertisement

2 responses to “Viski iski aluehallintovirastoon

  1. ”Aluehallintoviraston osalta toimintojen keskittäminen supistettuina Savukoskelle olisi uskottavasti parannus nykytilaan”.
    Tällä teolla kaksi olisi lisäksi kaksi positiivista vaikutusta, byrokratian ja hallinnon kulujen huomattava väheneminen sekä Savukoskella uusien – tosin verorahoilla syntyvät työpaikat!

    Tykkää

    • Noinhan minä sen ajattelin. Lisämausteena vielä se, että syrjäisestä paikasta sitä alueellista tasaveroisuutta voisi tarkkailla ehkä vielä paremmin kuin metropoleista.

      Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.