Pienten ilmastouutisten kimara


Kuva 1. Ilmakehän nokisuus esitettynä violetilla ja valkoisella värillä. Lähde: NASA

Kuva 1. Ilmakehän nokisuus esitettynä violetilla ja valkoisella värillä. Lähde: NASA

Vaihteeksi esitän lyhyin kommentein poimintoja viimepäivien ilmastouutisista.

Ilmakehän noen merkitys on liioiteltu ilmastomalleissa(Linkki). Ehkä johtuu tutkijoiden moraalista, että he korostavat CO2:n vähennystoimia(Linkki), vaikka pienhiukkaset tappavat ihmisiä, kun taas hiilidioksidi saa ravintokasvit kasvamaan runsaammin.

Ilmastotieteessä puuttuu konsensus, ainakin arktisten hiilimallien kohdalta(Linkki).

Kuva 2. Hyvä näyttelijä voi toimia myös ilmastojulistajana. Kuvalähde: Wikipedia/Siebbi/ Käyttöoikeus: Creative Commons Nimeä 3.0 Muokkaamaton

Kuva 2. Hyvä näyttelijä voi toimia myös ilmastojulistajana. Kuvalähde: Wikipedia/Siebbi/ Käyttöoikeus: Creative Commons Nimeä 3.0 Muokkaamaton

Nyt on jo näyttelijät ja käsikirjoittajat palkattu edistämään ilmastonvakiointia(Linkki). Kertonee siitäkin, etteivät ilmastoihmiset ole oikein onnistuneet vakuuttamaan päättäjiä?

Ilmastonvakiointitoimet vienevät rahoituksen luonnonsuojelulta(Linkki).

495px-Concrete_Compression_Testing

Kuva 3. Betonin puristuslujuuden mittausta. Lähde: Wikipedia.

MIT ilmoittaa(Linkki), että vähentämällä sementin kalsiumia voidaan tuottaa vähemmän CO2-päästöjä ja samalla lujempaa betonia. Outo uutinen, koska valmiin betonin lujuutta ei oltu mitattu. Tutkimuksessahan on selvitetty sementin molekyylirakenteita ja niiden lujuutta, muttei betonin lujuutta. Tavanomaisen sementin lujuus itsessään on aika heikko. Varsinainen betonin puristuslujuus syntyy kiviaineksesta. Etteikö aiemminkin olisi keksitty vähentää kalkkikiveä valmistusseoksesta, jos sillä olisi päästy lujempaan betoniin?  Pidän siis mahdollisena, että ilmastonmutos on sekoittanut jopa joidenkin päät MIT:issä.  Jäädään nyt kumminkin seuraamaan jatkouutisointia.

Onnittelut1v

Kuva 4. Ensimmäinen vuosi tuli täyteen.

Tämä Roskasaitti-blogi tuli taaperoikään, täyttäen eilen 1 vuoden.  Sivujen näyttökerrat lähestyvät tasalukua 33 333. Kiitos kaikille lukijoilleni. On myös hyvä huomata, että jokainen sivulataus tästä blogista hillitsee jääkauden tuloa, kun taas mm. Greenpeacen sivujen lukeminen kiihdyttää ilmaston lämpenemistä. Jos ette usko, niin kysykääpä heiltä (-;

One response to “Pienten ilmastouutisten kimara

  1. ”On myös hyvä huomata, että jokainen sivulataus tästä blogista hillitsee jääkauden tuloa, kun taas mm. Greenpeacen sivujen lukeminen kiihdyttää ilmaston lämpenemistä. Jos ette usko, niin kysykääpä heiltä”
    Näinkin asian voi tulkita! Jos meillä valtamedia asian noin ilmoittaisi, siis ensin mainitulla tavalla niin kyllä latauksia tulisi jokaisesta mahdollisesta mobiililaitteesta!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.