Moraalisesti oikeutettua pelottelua


Kuva 1. Helvetillinen kuva.

Kuva 1. Helvetillinen kuva. Älä ainakaan napsauta tai töki kuvaa.(*

Moraalisesti oikeutettua pelottelua sanotaan usein varoittamiseksi. Esimerkiksi ei pelotella helvetillä, vaan varoitetaan ihmissielua joutumasta helvettiin.  Samalla tavalla kokenevat ilmastopelottelijat, jotka varoittavat tulevasta maailmanlopusta, elleivät ihmiset suostu maksamaan suojelurahaa ilmastonvakiontimaksua.

Ilmastokriittiset tahot eivät ole minun havaintojeni mukaan kovin paljoa syyllistyneet aiheettomaan pelotteluun, korkeintaan haitoista varoitteluun.  Niinpä vastapelottelulle on kyntämätöntä pelotepeltoa, johon siis seuraavaksi siirryn.

Jääkausi on tulossa

Elämmä geologian mukaan parhaillaankin maapallon jääkausien aikaa, jossa on nyt ollut lämpimämpi interglasiaalikaudeksi sanottu jakso. On hyvät mahdollisuudet, että uusi jääkausi alkaa meidän asuinalueillamme ennen kuin Grönlannin jäät ovat sulaneet.  Mitä sinä sanoisi jälkipolvillesi, jotka iguluissa palellessaan kyselisivät, että miksi ihmiset elinaikanasi kiihdyttivät tahallaan jääkauden tuloa?

Asteroidi on tulossa

On erittäin todennäköistä(Linkki), että maahan iskee asteroidi(Linkki), ennen kuin ilmasto lämpenee kahtakaan astetta. Mitäpä sanoisit murjoutuneelle lapselle, joka kyselisi, että miksi resurssit käytettiin johonkin väärään tarkoitukseen eikä asteroidien torjuntaan. Tällä hetkellä Nasan torjuntaohjeena on rukoilu. Voi vain toivoa, että ateistitkin oppivat rukoilemaan ennen törmäystä.

Ebola tulee uudestaan

Nyt näyttää siltä, ettei ebolavirus ota oikein levitäkseen meille tänä vuonna 2014 jKr.  Vaan sehän tulee uudestaan, jos nyt ei imuunisuutta synny koko maapallon asuijaimistoon. Ajattelepa omalle kohdallesi, miltä tuntuisi sairastua ebolaan maailmassa, joka on vain joitakin asteen miljoonasosia viileämpi kuin maailma, jossa resurssit olisikin käytetty ebolan tehokkaaseen torjuntaan.

Suuri purkaus on vain ajan kysymys

Jo pienen purkauksen uhka on uutinen(Linkki). Maapallolla on kuitenkin lukuisia tunnettuja supertulivuoria(Linkki). Maalla ja merellä on lisäksi tuntematon määrä vielä löytymättömiä supertulivuoria.  Jo yhdenkin sellaisen purkautuminen saa aikaan ydintalveksi kutsutun auringonpimentymisilmiön. Nimi tulee ydinsodan tuhoisuudesta.  Mitä voisimmekaan sanoa lapsellemme, joka paleltuisi ydintalvessa, koska me emme antaneet ilmakehän lämmetä?

Tuntematon uhkatekijä on olemassa

Edellä on lueteltu vain muutamia tunnetuista uhkatekijöitä, jotka ovat ilmastonlämpenemistä pahempia. Näistä useimmissa ilmastonvakiointi on haitallista toimintaa.  Kaikkien tunnettujen uhkatekijöiden lisäksi on olemassa myös tuntematon uhka, jota ei vielä ole havaittu. On kuitenkin varmaa, että se on pahempi kuin ilmastonmuutos. Kaikki ilmastonmuutokseen satsatut resurssit ovat poissa tuntemattoman uhkatekijän torjunnasta. Kysykääpä vaikka ilmastotieteilijöiltä, väittävätkö he jo tietävänsä kaikki uhkatekijät, vai myöntävätkö, että on olemassa jokin vielä löytymätön uhkatekijä?  Uskoisin, että hekin myöntävät tosiasiat tässä kysymyksessä. Ja vaikka eivät myöntäisikään, niin etkö itsekin pysty arvioimaan, että ovatko kaikki uhkatekijät jo varmasti tunnettuja?

No nyt et voine ainakaan väittää, etteikö sinua olisi varoitettu.

*) Arvatenkaan et napsauttanut kuvaa 1, mutta olet silti utelias tietämään. Napsautus olisi avannut ”tavallisen” nettisivun, jonka taustakuva on GIF-animaatio liekistä, joka täyttää koko taustan riippumatta ikkunan koosta. Onneksi se ei avaudu täysruututilaan, kun kukaan ei kuitenkaan muistaisi, miten sieltä pääsee pois (F11-näppäin saattaa auttaa).  Ja opiksi tästä taidankin vähentää napsautettavien kuvien määrää blogissani, koska jos käyttäjät tottuvat sellaisiin, ilkiöt saavat enemmän tilaisuuksia ansoilleen. Kun vie hiiren osoittimen kuvan päälle, jossain ikkunan alareunassa näkynee osoite, minne kuva linkittää. Pääteet .txt, .gif, .jpg ja .png ovat turvallisimmasta päästä, koska niihin ei saa selaimeen ladattaessa laukeavia koodeja ujutettua. On kuitenkin varmistettava, että pääte on osoitteessa viimeisenä, eikä sitä seuraa mitään muita merkkejä.  Nyt kun olen kertonut, mitä kuvan linkistä löytyy, voinet käyttää sivua virtuaalitakkana, kunhan tiedät miten selaimessasi sivun saa pois täysruututilasta ja ensiksi täysruututilaan. Firefoxissa se tapahtuu vuorotellen F11-painalluksin.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.