Eestin mies kaataa kasvihuonetta


Kuva 1

Kuva 1

Tohtori Olavi Kärner oli otsikoinut ICCC9-konfrenssin esityksensä aika haastavasti(LinkkiPDF), sillä se voidaan suomentaa myös: Maailmanlaajuisen ihmistekoisen lämpenemisen teorian epääminen. Hieman toisinkin tuon voinee kääntää. Jokatapauksessa Kärner on edelleen aktiivinen ilmastontutkija(Linkki), joka varmasti tietää ilmastosta enemmän kuin kukaan ilmastoasiantuntijana esiintyvä, jolta puuttuu korkeampi luonnontieteellinen sivistys.  Näitähän Suomestakin löytyy.

Kärnerin pääperusteena on se, ettei maapallo ole koskaan säteilytasapainossa, joten hiilidioksidi ei ole syy säteilyepätasapainoon. Tämä näkyy kuvasta 2, josta samalla voi verrata, että vuosittainen hiilidioksidilisäyksen tuoma pakotelisä, 0,03 Wm-2, on merkityksetön säteilytasapainon kannalta. Toinen peruste on vertaaminen auringon säteilyn vaihteluihin vuosien kuluessa, joka sekin on  suurempi kuin hiilidioksidin vaikutus. Kärnerin johtopäätös onkin tyrmäävä:

The current increase of CO2 concentration is unable to change the common oscillation of ERB, thus it is also unable to change our climate.

Suomeksi: Nykyinen CO2-konsentraation lisäys ei pysty muuttamaan maan säteilytaseen (ERB) yleistä vaihtelua, joten se ei pysty myöskään muuttamaan ilmastoamme.

Pitäisin Kärnerin johtopäätöstä pätevänä mm. viimeaikaisen kiihtyväksi pelotellun ilmastonmuutoksen osalta, mutta en enää sadan vuoden aikajänteellä pätevänä. Sadassa vuodessahan alkaa jo hiilidioksidin pakotetta kertyä Kärnerin käyrissäkin näkyvä määrä.

Eesti keele tõlkija Google:

Konverentsil (ICCC) Dr Olavi Kärner oli pealkiri oma ettekande väljakutsuvalt, kuna see võib ka tõlkida kui: inimtegevusest globaalse soojenemise teooria keeldumine.Natuke, et see on võimalik muuta muul viisil. Igatahes Kärner on endiselt aktiivne kliima teadlane, kes on kindel, et tead kliima enam kui ühe kliima ekspert esinevad, millel puudub looduslik kõrgharidus. Siis need Soome ka.

Karner peamine argument on see, et maa ei ole kunagi kiirguse tasakaal, nii süsinikdioksiidi põhjuseks ei ole kiirguse tasakaalutus. See on näidatud joonisel 2, mida võib võrrelda samal ajal, et aastane kasv süsinikdioksiidi toonud poolt suurenemine sunnib, 0,03 Wm-2, on tähtsusetu kiirguse tasakaalu. Teine kriteerium on võrdlus päikesekiirguse variatsioonid üle aasta, mis on ka suurem mõju süsinikdioksiidi. Kärneri järeldus on jalustrabav:

The current increase of CO2 concentration is unable to change the common oscillation of ERB, thus it is also unable to change our climate.
Tõlge: Praegune CO2 kontsentratsiooni tõus ei saa muuta Maa kiirguse tasakaal (ERB), üldine muutus, nii et see ei saa ka muuta kliimat.

Tahaksin Karner järeldus kehtib muuhulgas Viimastel hirmutatud kiirendada kliimamuutusi, aga ma ei ole enam kehtivad aja jooksul sada aastat. Sada aastat pärast algab süsinikdioksiidi sundides koguneda Kärneri graafikuna näidatud summa.

Kuva 2. Vuoden aikana maapallon lähettämäOLR) ja vastaanottama (ASR) säteily pinnan neliömetriä kohti keskimäärin.

Kuva 2. Vuoden aikana maapallon lähettämä(OLR) ja vastaanottama (ASR) säteily pinnan neliömetriä kohti keskimäärin.

Kuva 3. Auringon säteilyn vaihtelu vuosien kuluessa ja auringonpilkkujen esiintyminen skaalattuna.

Advertisement

One response to “Eestin mies kaataa kasvihuonetta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.