Stevengoddard Al Goren ennusteesta


 

Kuva 1.  Arktisen merijään laajuus. Lähde DMI

Kuva 1. Arktisen merijään laajuus. Lähde DMI

Ystävämme stevengoddard on kirjoitellut ahkerasti koko kevään, vaikken ole kaikkea lukenut, enkä linkittänyt sitäkään. Linkitetäänpä nyt hänen Al Gorea käsittelevään artikkeliinsa(Linkki). Stevengoddard kertoo, että Al Gore meni ennustamaan Nobel-luennossaan pohjoisen merijään olevan sulanut 100 vuorokauden päästä. Kun tarkistamme, mitä Al Gore sanoi(Linkki), niin näin sanoi 10. joulukuuta 2007:

Last September 21, as the Northern Hemisphere tilted away from the sun, scientists reported with unprecedented distress that the North Polar ice cap is ”falling off a cliff.” One study estimated that it could be completely gone during summer in less than 22 years. Another new study, to be presented by U.S. Navy researchers later this week, warns it could happen in as little as 7 years.

Seven years from now.

 Suomennos: Viime syyskuun 21. päivänä pohjoinen pallonpuoliskon kallistuessa poispäin auringosta, tutkijat raportoivat ennennäkemättömän hädän kera, että pohjoinen jääpeite on ”putomassa jyrkänteeltä”. Eräs tutkimus arvioi, että se voi olla kokonaan kesäisin poissa vähemmässä kuin 22 vuodessa. Toinen uusi tutkimus, jonka U.S.A:n laivaston tutkijat esittävät myöhemmin tällä viikolla, varoittaa, että se voi tapahtua niinkin vähässä ajassa kuin seitsemässä vuodessa.

Seitsemän vuotta tästä hetkestä.

Vaikka tutkimuksissa puhuttaisiinkin ”voi tapahtumisesta”, Al Goren korostus lainauksen lopussa täyttänee ennustuksen tunnusmerkit. Eihän hän korosta, että  ehkä yli 22 vuoden päästä, tms., vaan seitsemän vuoden päästä.

Jäämme siis odottelemaan vielä 100 vuorokautta ja sitten näemme, millainen ilmastoprofeetta Al Gore oikein onkaan. Tai kyllähän me kaikki sen jo tiedämmekin, emmekö tiedäkin?

Mitä taas kuvassa 1 näkyvään DMI:n kuvaajaan tulee, niin olen valmis syömään hatullisen mämmiä, ellei tämän vuoden vapun jälkeen näkyvä käyrän suoraviivainen ”jyrkänteeltä putoaminen” ja takaisin kiipeäminen olisi jonkinlainen häiriö mittausjärjestelmässä. Perusteluna riittänee se, ettei vastaavaa näy muiden tutkimuslaitosten käyrissä WUWT:n mainiolla merijääsivulla(Linkki). Jos kyse olisi aidosta ilmiöstä, niin olisiha tuo niin harvinainen, että siitä uutisoitaisiin enemmän. Ilmastotieteen mittausvirheet eivät sen sijaan ole uutisia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.