James Lovelock ei ole pelastamassa planeettaa


James_Lovelock_rajattu

Kuva 1. James Lovelock. Lähde: Wikipedia/Bruno Comby

Tiedemies James Lovelock(Linkki1, Linkki2), joka pelkästään elektroninsieppausilmaisimen keksimisellään on tehnyt suuremman ympäristöteon kuin Al Gore koko elämänsä aikana, on ollut nyttemmin sitä mieltä(Linkki3), että planeetan pelastamistoimet ilmastonmuutokselta ovat hukkaan heitettyjä ponnisteluja. Uudehkossa haastattelussa hän kertoo tarkemmin(Linkki4), että asutuksen ja ilmaston säätelynkin keskittäminen kaupunkeihin olisi paljon tehokkaampi tapa toimia. Myös The Guardian julkaisi äskettäin videon Lovelockista(Linkki5). Aiemmin hän on korostanut ydinenergian ympäristöystävällisyyttä.

Lovelockin Gaia-hypoteesi on ajatus siitä, että maapallon biosfääri on itsesäätyvä järjestelmä. Tässä ei ole sinänsä mitään uususkontoa, mutta hypoteesin pohjalle on sellaistakin kyhätty(Linkki6). Lovelock ei vaikuta innostuneelta asemastaan uuden uskonnon profeettana.

Eikö se olekin ihmiskunnan onnettomuus, ettei James Lovelockin kaltaisia oikeasti viisaita miehiä kuunnella, vaan ennemmin otetaan vastaan ja palkitaan vailla luonnontieteellistä sivistystä oleva huijarisaarnaajalta vaikuttava teologian ylioppilas?

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.