HeSa kirjoittaa ilmastonmuutosasiaa


Kuva 1. Lähde: YLE

Kuva 1. Lähde: YLE

Varsinainen uutinen on se, että Hesa kirjoittaa ilmastonmuutosasiaa hehkuttamatta päästötavoitteita (Linkki).  Toimittaja Piia Elonen raportoi EU:n uudesta energia- ja ilmastopolitiikan linjauksesta, jossa tärkeimmät seikat, kuten energian hinta, ovat ensin ja vasta niiden jälkeen tulee ilmasto, joka varmasti pärjääkin paremmin ilman EU:n hoivaamista.

HeSan uutisraportti kertoo, mitä 7 vuoden ja harjoitetun ilmastopolitiikan aikana on muuttunut ja listaa aiheet: EU:n talouskasvu hiipunut, liuskekaasu on kumonnut aiemman uskomuksen alati kallistuvista fossiilipolttoaineista, yritysten kilpailukyky on vaarantunut, työllisyys ei ole kokonaisuudessaan parantunut, ydinvoimaan ei EU:ssa luoteta.

Harjoitetulle ilmastopolitiikalle tyly artikkeli tulee siinäkin mielessä sopivaan aikaan, että Suomessa on puuhailtu uutta ilmastolakia, jonka useat lähtökohdat artikkelissa melkolailla lytätään. Eikä unohdeta tulossa olevia EU-vaalejakaan.

Että tähän kirjoitukseeni tulisi hieman omaa lisäpanostani, niin kaivelin EU:n ympäristötietoja, joista löysin kuvassa 2 näkyvät kuvaajat(Linkki). Vasemmalla näkyy, ettei yksikään EU-maa ole lisännyt runsaasti kasvihuonekaasupäästöjään ja samalla taloudellisesti selvästi taantunut. Sensijaan taantuvissa maissa on varsin tyypillisesti pienentyneet kasvihuonepäästöt, joskaan syy-seuraus-suhde ei näy kaaviosta. Suomen kohdalta toki tiedämme, että mallioppilas on ollut asialla. Oikealla taas kuvaaja kertoo, että EU:n alueella ei ollut havaittavaa ilmastonlämpenemistä vuoden 2012 lopulla. Kuvassa 2 voi nähdä paljon samaa asiaa, mistä HeSakin kirjoittaa.

Vihreä kurjistamispolitiikka saattaa olla äkkiä heikossa hapessa, jos keskusteluilmasto muuttuu tätä tahtia.

Advertisement

2 responses to “HeSa kirjoittaa ilmastonmuutosasiaa

 1. ”Vihreä kurjistamispolitiikka saattaa olla äkkiä heikossa hapessa, jos keskusteluilmasto muuttuu tätä tahtia.” Voi kun olisikin heikossa hapessa tai pikemminkin kurjistumispolitiikan CO2 pitoisuudet olisivat nousseet riittävän korkealle ”hapen sijaan”!

  Nyt kuitenkin täytyy hieman ihmetellä, että mistä nyt tuulee Hesarin suhteen? H@lvetin hyvä kun julkaisee edes tällaista

  Liked by 1 henkilö

  • ”…että mistä nyt tuulee Hesarin suhteen…”
   Ei tuohon kykene tietopohjaisesti vastaamaan, mutta onhan siellä vaihtunut päätoimittajakin. Veikkaus: ehkäpä ovat havainneet, että n. 95% lukemaan oppineista suomalaisista ei kannata Vihreitä puolueena.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.