Pelotteluennätys: yli 4,5 miljardia ihmistä kuolee ilmastonlämpenemiseen


Kuoleeyli4G

Kuva 1. Lähde: The Canadian, johon linkki kuvasta.

Suunnitellassani blogiesitttelyä Wattsin WUWT-sivustosta selailuni johti minut sivulle(Linkki), jossa kommentoitiin pelottavaa ennustetta: yli 4,5 miljardia ihmistä kuolee ilmastonlämpenemiseen lyhyessä ajassa. Tosin ennusteen mukaan sen piti tapahtua jo vuoteen 2012 mennessä, mutta …

Jos menee kyseiselle artikkelisivulle ja sitten napsauttaa Home-linkkiä, voi havaita, että ko. julkaisu on ainakin tätänykyä melko ufopainotteinen. Mutta voinemme tarkastella pelottelun mekanismia, jossa on yhtäläisyyksiä muuhunkin ilmastopelotteluun.

Metaaniklatraatti eli -hydraatti (Linkki) on varsin yleinen metaanin varastoitumismuoto maapallolla. Sitä on arvioitu olevan enemmän kuin maakaasua, joka on tunnetumpi metaanin esiintymismuoto. Tämä metaanijää on suhteellisen vakaa olomuodoltaan niissä paikoissa, missä se esiintyy, koska sen hajoaminen tai sulaminen on energiaa vaativa eli endoterminen reaktio. Ja koska esiintymispaikat ovat kaukana pinnan vaihtelevista lämmönlähteistä, ei oikeastaan ole tiedossa ihmiskunnan historian ajalta mitään mekanismia, joka voisi vapauttaa metaania metaanijäästä niin suuria määriä muutamassa vuodessa, että siitä olisi globaalia haittaa.

Mitkään vakuuttelut eivät kuitenkaan auta pelottelua vastaan, koska ”se voi vapautua”. Siis ei mikään luonnonlaki sentään estäkään metaaniklatraattia sulamista tai hajoamista, kuten ei estä tavallisen jäänkään sulamista. Ja pelottelijat vaativat pelkonsa osoittamista mahdottomaksi, joka on varsin mahdoton vaatimus. Ehkä paras tapa tätä pelottelua vastaan onkin kaivaa tai imeä metaani noista kerrostumista ja polttaa se. Japani on pisimmällä tämän teknologian kehittämisessä(Linkki), mikä on ymmärrettävää maan luontainen energiaköyhyys huomioiden.

Mitä pelottelun mekanismiin tulee, niin tähtitietelijöiden ”kannattaisi” hyödyntää tätä samaa tapaa. Onhan maassa nähtävissä taivaalta pudonneiden isojen kivien aiheuttamia kraatereita ja he voivat osoittaa, että kiviä on edelleen kiertämässä aurinkoamme ympäri. Pelastakaa maa asteroideilta -yhdistys ottaisi vastaan lahjoituksia tutkimusta ja torjuntaa varten, ettei 4,6 miljardia ihmistä kuole vuoteen 2037 mennessä asteroideihin. Ainoa puute tässä on, ettei pystyttäne perustelemaan, että henkilöautoilu tai mikään muukaan ihmisen toiminta saisi niitä kiviä tippumaan. Siis syyllistäminen puuttuu.

Jäädään odottelemaan seuraavaa ilmastopelottelua ja mahdollista WUWT-esittelyäni, mutta pidetään mielessä, että pelotteluennätys on kova lyötäväksi.

One response to “Pelotteluennätys: yli 4,5 miljardia ihmistä kuolee ilmastonlämpenemiseen

  1. Leifer kommentoi. ”Mieleen tulee, kuinka suuri osa väestöstä voi sopeutua moiseen maailmaan. Näkemykseni on, että vain noin muutama tuhat ihmistä, jotka hakevat turvapaikkaa Arktikselta ja Antarktikselta.” http://www.revalvaatio.org/wp/planeettamme-on-hatatilassa/?fb_action_ids=10202411261976351&fb_action_types=og.likes&fb_ref=facebook&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B1441270072774465%5D&action_type_map=%5B%22og.likes%22%5D&action_ref_map=%5B%22facebook%22%5D

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.