Real Science -juhlatalvi USA:ssa


Kuva 1. Lämpötiloja USA:sta.

Kuva 1. Lämpötiloja USA:sta.

Real Science -blogilla(Linkki) tuntuisi olevan menossa juhlatalvi, sillä USA:ssa lämpötila on ollut monin paikoin ennätyspitkään pakkasella. Ja nimimerkki stevengoddard on tästä löytänyt paljon hauskaa, kuten blogistin tunnuslause ”Just having fun”  -edellyttääkin.

Netistä löytyy sitten paljon kritiikkiä Steven Goddardia kohtaan (ei välttämättä aito nimi). Onpa hänen bloginsa joskus hakkeroitukin, niin että siellä on ollut turhan ennenaikainen kuolinilmoitus (Linkki) 81-vuotiaasta blogistista. Vastarinta kertoo ainakin siitä, ettei blogi ole yhdentekevä.

Real Science -blogin päälinjana on ilmastonvakioinnin arvostelu ja toistuvana teemana on ilmastotietelijöiden aineistoväärennökset. Blogisti osaa ainakin ohjelmoida ja hän onkin laatinut oman ohjelmansa ilmastoaineiston käsittelyyn. Tiedostomuotohan noissa alkuperäislähteissä on usein sellainen, ettei moniulotteinen aineisto aukea esim. taulukkolaskentaohjelmiin. Ja jo massiivisten rivimäärien vuoksi ei aineisto muutenkaan olisi käsiteltävissä raakana taulukkolaskennassa. Sitä en kuitenkaan pysty tällä hetkellä varmistamaan, että onko kaikki löydetyt ”väärennökset” aitoja virheitä, vai onko osa niistä syntynyt esim. stevengoddardin ohjelmiston vaikutuksesta. Viime aikoina on blogosfääriin kohtalaisesti levinnyt väite NOAAn ja NASAn aineiston vinosta rukkauksesta(Linkki). En ole löytänyt mitään ulkopuolista vahvistusta tälle tiedolle, mutta esimerkiksi Climategaten aikoihin kävi ilmi, että Britannian MetOfficen koodit ovat pääosin ohjelmointiamatöörien väsäämiä, joten tässä saattaakin nyt olla stevengoddardin ammattilaiskoodi  vastaan ilmastotieteen amatöörikoodi. Eli ihan suoraan ei voi tehdä johtopäätöstä, että virhe olisi blogisti stevengoddardin puolella ammattitaidon puutteen vuoksi.

Jos lämpenemisuskossa helteet ovat oikeita merkkejä ja kylmät ilmat poisselitettäviä sääilmiöitä, niin stevengoddard ei sorru ainakaan samaan, pikemminkin päinvastoin(Linkki). Vaan onhan tässä nyt vähän aihettakin, kun lämpenemisen aiheuttama kylmeneminen saattoi jopa vaikuttaa Obaman tuoreeseen puheeseen, jossa ei lämpenemistä erityisesti korostettu pakkasen paukkuessa nurkissa. Tuoreessa kuvassa 1 ei näy mitään huippupakkasia, mutta esimerkiksi Alabaman Montgomery, joka sentään sijaitsee lähempänä päiväntasaajaa kuin Bagdad ja on lähellä lämmintä valtamerta, saa näköjään nauttia vielä lyhyestä pakkasesta. Toisena esimerkkinä Illinoisin Springfield, jonka liepeillä kuvassa näkyy nyt -3,9°C, päässee kokemaan vielä pitkään ihan suomalaispakkasia (Linkki). Linkin tiedot päivittynevät myöhemmin, niin ettei kesällä enää näy pakkaskautta.

Real Science -blogissa on kohtuullisen (tai ehkä jopa kohtuuttoman) paljon poliittista tekstiä. Ohitan sen tässä tällä maininnalla.

Tuossa alla saattaapi näkyä kysely, joka on viikon voimassa. Kysely koskee tämäntapaisia toisten ilmastoblogien esittelyjä ajoittain tässä blogissani. Kaksi rastia saa käyttää, mutta ei ole pakko.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.