Ilmastovedonlyönnistä pari sanaa


Vedonlyönti Annan vs. Mashnich ja Bashkirtsev. Punainen rasti= vuodet 2012+2013. Aineisto: http://data.giss.nasa.gov/gistemp/tabledata_v3/GLB.Ts+dSST.txt

Vedonlyönti Annan vs. Mashnich ja Bashkirtsev. Punainen rasti= vuodet 2012+2013. Aineisto: http://data.giss.nasa.gov/gistemp/tabledata_v3/GLB.Ts+dSST.txt

Vaikka voitaisiinkin sanoa, että ilmastonvakiointitoimet päästökauppoineen ovat suurta vedonlyöntiä sitä vastaan, että ilmasto ei jäähdy luonnollisesti, niin ajattelin tarkastella enempi vain sellaisia vedonlyöntejä, joissa eri mieltä asiasta olevat ihmiset ovat lyöneet vetoa keskenään.

Melko tunnettu vedonlyönti on Annan vastaan Galina Mashnich ja Vladimir Bashkirtsev (Linkki). Kyse on siitä, että Annan voittaa, jos vuosien 1998…2003 keskilämpötila on alempi kuin vuosien 2012…2017. Tämän hetken tilannetta olen pyrkinyt esittämään kuvassa 1. Punainen rasti kertoo kauden 2012…2017 tämänhetkisen keskiarvon, joka on 0,05 astetta Annanin eduksi.

Lisää linkkejä ilmastovedonlyönteihin:

Vedonlyöntien tulokset voinevat osoittaa, miten paljon väärässä hävinnyt osapuoli on. Varsinkin, jos häviöt kasautuvat etupäässä toisen mielipiteen edustajille. Aikaa ja tupakkiahan tuossa kuluu, kun mittaustulokset ovat saatavilla vasta kymmenienkin vuosien päästä.

Kun ilmasto on varsin vaikeasti ennustettava asia, niin itselläni ei tule muuta vetoa mieleen kuin se, että elinaikanani valtameret eivät muutu keskimäärin happamiksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.