Ennätyskylmää USA:ssa ja mediassa


60dtdeptus

Kuvalähde: stevengoddard & http://www.hprcc.unl.edu/

USA:ssa on ollut varsin kylmä sääjakso jo pitempään. Ystämme stevengoddard on kirjoittanut siitä jo useampaan kertaa ja tehnyt havainnon (Linkki), että media on ollut hiljakseen asiasta, vaikka myös alueellisia ajankohdan ennätyspakkasia on koettu. Ajantasainen tilanne (Linkki) USA:n lämpötilasta on jo tätä kirjoitettaessa lähempänä keskimääräistä, mutta tuo median vaikeneminen ansainnee oman huomionsa.

Suomalaisessa mediassa en ole havainnut erityistä pakkaskausien vähättelyjä, vaan ne ovat saaneet oman huomionsa asiallisesti. Mikä pakkasennätyksistä sitten yleensä puuttuu, on maininta ilmastonmuutoksesta. Tämä taas tulee helpommin esille niin helle-ennätyksissä kuin myrskyissäkin, vaikka jälkimmäisten kytkentää ilmastonmuutokseen ei kukaan olekaan pystynyt osoittamaan.

USA:nkin pakkakausi on sinänsä sääilmiö, eikä yksittäisenä tapauksena sano seuraavan jääkauden alkamisajankohdasta mitään sen tarkempaa. Psykologisesti se tietenkin syö ihmisten uskoa ilmaston lämpenemiseen ja tämä voinee olla syynä paikallismedian kylmyyteen asian suhteen. Onhan USA:ssa paljon ilmaston vakioinnin kannattajia journalisteissakin.

One response to “Ennätyskylmää USA:ssa ja mediassa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s